logo

Вести

Електронските цигари подобар избор од обичните цигари


Пушењето на електронски цигари е подобар и посигурен избор за здравјето од конзумирање на обичните цигари и тутунот – тврди Агенцијата за јавно здравје на Англија.

Електронските цигари како моден тренд


Електронските цигари станаа вистински тренд во минатите години. Од појавувањето во хит филмовите до моден додаток на многу познати звезди тие станаа многу повеќе од замена за обична цигара. Тутунските цигари не се повеќе во центар на внимание, а ги замениј

7 Интересни факти за електронските цигари


Електронските цигари се понекогаш лошо претставени во медиумите иако постои голем број нивни корисници и луѓе кои го тврдат спротивното. Овој лош рејтинг често има корен во недоволната информираност или со користење на погрешни информации. Ќе се обидеме во

Електронската цигара помага во одвикнување од пушење


Во извештајот кој е објавен во почетокот на март оваа година, француската национална Академија за медицина наведува дека електронските цигари во последните три години значајно ја променија борбата против тутунскиот чад и препорачаа да се користат како сред

Електронските цигари дури 100 пати поздрави од обичните


Новите американски истражувања докажаа дека во електронските цигари има назнаен број на штетни материи, поточно 1% во однос на обичните цигари, а тие не се штетни на човековиот организам.

Поздраво од тутун позабавно од наргиле


Уживањето во тутунот потекнува од дамнешни времиња и претставуваше составен дел на многу култури. Но, веќе во 16-тиот век почнале полемики за неговата штетност и се пропишале првите директиви за акцизи. Во тоа време иако зависноста не била на високо ниво,

Dekang течностите најпродаваниот бренд во светот на електронските цигари!


Dekang е најпродаваниот и најпопуларниот бренд на течности за електронски цигари во светот. Се произведува во Кина каде што е патентирана првата електронска цигара, од чист никотин екстрактиран од лист од тутун кој се одгледува на плантажите на провинцијат

Како сами да направите своја течност за електронска цигара?


За да направите сами течност за електронска цигара потребно е да знаете која арома ја сакате, на која база и со која јачина на никотин. Најдобро е на почетокот да се обидете да направите течност која ќе биде слична на некоја која веќе сте ја пробале и кој

Што зборува за тебе твојата омилена арома?


Љубителите на чоколадо се повлечени личности на кои цел им е низ животот да одат по полесниот пат. Умеат внимателно да слушаат, па поради тоа не им недостигаат пријатели кои сакаат да го слушнат нивниот совет кога ќе се најдат во проблеми. Ја почитуваат ум

Oмилен начин за престанувањето со пушење


Се чини дека продажбата на електронските цигари не влијае само на намалената побарувачка за обичните цигари, туку и се одразува и на другите начини за престанувањето со пушење со помош и на никотинските фластери.

Нема сомнеж дека електронските цигари се побезбедни


Светските здравствени научници опоменуваат дека заплашувањето на пушачите во врска со електронските цигари претставува опасност за нивното здравје, спречуваќи ги да преминат на што помалку штетната алатернатива.

Нема негативно влијание на работата на срцето


Еден од најголемите ризици врзани за пушењето е развојот на коронарните болести на срцето, што е главен причинител на смртноста во САД.

Електронските цигари не поттикнуваат пушење


Најновото истражување покажува дека електронските цигари не го поттикнуваат пушењето кај младите.

8 корисни совети


8 корисни совети како Вашата електронска цигара би била секогаш во супер состојба